Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ο παλιός χρόνος φεύγει, το κρύο έρχεται!



Φεύγει ο παλιός ο χρόνος ας φορέσουμε …παλτά! Με γούνες και ό,τι ζεστό διαθέτει η ντουλάπα μας θα υποδεχτούμε το 2011, καθώς ο καιρός φαίνεται να δείχνει δειλά μεν, αλλά σταθερά δε το …αντιπαθητικό του χειμωνιάτικο πρόσωπο.
Αν και το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι νεφώσεις, οι βροχές, οι τοπικές χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και κάποιες ελάχιστες ακτίνες ήλιου δηλαδή η… πλειονότητα των καιρικών φαινομένων θα κάνουν μια τελευταία πανηγυρική εμφάνιση για το 2010.


Αναλυτικά για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα ενδείκνυται για κομψές τουαλέτες συνοδευόμενες με ένα ζεστό πανωφόρι. Ο καιρός, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό μετεωρολόγο της ΕΜΥ, θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά που στη συνέχεια θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει στα νοτιοανατολικά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν.


Οι άνεμοι θα πνέουν από 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.
Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου ένας νέος άνεμος από τα …ανατολικά θα πνέει στο Αιγαίο εντάσεως 5 μποφόρ με εξασθένιση και στο Ιόνιο με 3-5 μποφόρ από το νότο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο της τάξεως των 15 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο θα επικρατήσουν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά και κεντρικά της βόρειας Ελλάδας.


Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, την Κυριακή, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα. Στα ορεινά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ενώ ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις θαλάσσιες περιοχές.


Μερική εξασθένιση αναμένουμε τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια καθώς θα κυμανθεί από 14-15 βαθμούς Κελσίου.