Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ωρέ που πάμε;;;

    "Η νεότητα δεν είναι μια χρονική περίοδος, είναι μια πνευματική κατάσταση."    Mateo Aleman, Ισπανός συγγραφέας

Ο συγγραφέας το έθεσε πολύ σωστά. Ο νέος είναι ότι πιο πολύτιμο και παράλληλα ευαίσθητο διαθέτεις σαν κοινωνία. Το έχω ξαναγράψει, η εικόνα και η ταυτότητα της αυριανής κοινωνίας φαίνεται από σήμερα κιόλας, μέσω της μόρφωσης, των αξιών και των όσων σε γενικές γραμμές παρέχεις σαν κράτος στους νέους.

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Κύκλος η ζωή; Ή μήπως όχι;

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0Y72ELhDy_cm0giMWWgUWBIJpRCl1VQYJn15AHgntqD0uiFaQ3MKgeg7Qj-SHYg2v1BExCMHG5l13-QYiRDT6XNvIDb2X-bR-yWsUqFeMTlVf2e7d4cuzSI3fesCRjo02pqiRbtmn4M4/s320/tanks.JPG    Δεν ξέρω εάν ισχύει αυτό που λένε ότι "στη ζωή όλα είναι ένας κύκλος", αλλά στην Ελλάδα μάλλον ισχύει. Πριν λίγες δεκαετίες, στην αρχή της μεταπολίτευσης, ο δεξιός τότε Πρωθυπουργός της χώρας είχε ξεστομίσει την ατάκα: "Ή εγώ ή τα τάνκς".

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Το κλουβί-έκτρωμα στο Συρράκο...

    Αποτελεί από όταν δημιουργήθηκε επίκεντρο στις συζητήσεις αρκετών συγχωριανών μας αλλά και πολλών τουριστών και επισκεπτών του Συρράκου. Φυσικά αναφέρομαι στο "κλουβί" από σιδεριές και σύρματα στο κέντρο του χωριού, λίγο πιο ψηλά από την κεντρική πλατεία.