Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία από το νέο blog SARDELAnews


Πάντα να γελάς ποτέ να μην δακρύζεις. Τον πόνο να ξεχνάς και πάντα να ελπίζεις. Ζήσε το σήμερα ξέχνα το χθες. Γάμα τους όλους και ζήσε όπως θες. .. Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία από το νέο blog SARDELAnews!!! ( http://sardela-news.blogspot.com/ ) ..

Χρυσό μετάλλιο η Εθνική Παίδων στο Βόλεϊ



ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΗΣΗΣ ΤΟΥ Α.Ο.ΠΡΕΒΕΖΑΣ

To χρυσό μετάλλιο έφερε ο… Αη Βασίλης στο Ελληνικό βόλεϊ.

Η Εθνική Παίδων κατέκτησε την πρώτη θέση στο διεθνές τουρνουά της Γουαδαλαχάρα στην Ισπανία, επικρατώντας της «οικοδέσποινας» με 3-1 σετ (25-15, 25-13, 21-25, 25-21).

Η σύνθεση και οι σκόρερ της Εθνικής κόντρα στους Ισπανούς: Δαλακούρας 19, Κοκκινάκης 14, Λιόντας 3, Στίγγας 11, Χριστόφας 13, Κουμεντάκης 22, Ζήσης (λ – 67%), Σκαρλατίδης, Πρωτοψάλτης, Τζιουμάκας, Χατζόπουλος.

«Αυτή η ομάδα είναι μια ελπίδα για το ελληνικό βόλεϊ και πρέπει να φροντίσουμε να δώσουμε στα παιδιά τις ευκαιρίες που χρειάζονται. Το λέω συνεχώς και θα το λέω… Κάναμε πολύ καλή δουλειά εδώ, αλλά μην ξεχνάμε πως στόχος μας είναι η πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στο τουρνουά αυτό είδαμε απλά δείγματα της αξίας αυτής της ομάδας», σημείωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάκης Δημητριάδης.


Άψογη η διοργάνωση, με τα μέλη της ελληνικής αποστολής να μένουν απόλυτα ικανοποιημένα από τη φιλοξενία.

Η «γαλανόλευκη» θα επιστρέψει από την Ισπανία στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη και την Δευτέρα 3/1/2011 θα αναχωρήσει για το Στέινμπρουν της Αυστρίας, όπου και θα δώσει τους επίσημους αγώνες της για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Να σημειωθεί, ότι μία από τις αντιπάλους μας στον προκριματικό όμιλο είναι και η Πορτογαλία την οποία κερδίσαμε άνετα…

Τα αποτελέσματα της Εθνικής στο τουρνουά:

Δευτέρα

Τυνησία – Ελλάδα 1-3 (19-25, 25-20, 18-25, 12-25)

Ελλάδα – Ισπανία Β’ 3-0 (25-22, 25-22, 26-24)

Τρίτη

Ελλάδα – Ισπανία Α’ 1-3 (21-25, 24-26, 20-25)

Ελλάδα – Πορτογαλία 3-0 (25-12, 25-18, 25-15)

Τετάρτη (τελικός)

20:30 Ελλάδα – Ισπανία Α’ 3-1 (25-15, 25-13, 21-25, 25-21)

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από την έκρηξη στο Fever


Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας αποδίδει η αστυνομία την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, στο κέντρο διασκέδασης Fever, όπου τραγουδούν ο Γιάννης Πάριος και ο Σταμάτης Γονίδης, στη διασταύρωση Συγγρού και Λαγουμιτζή 25 στο Νέο Κόσμο . Το νυχτερινό κέντρο δεν λειτουργούσε χθες.Σύμφωνα με την αστυνομία, το κέντρο διασκέδασης ανήκει στον ίδιο επιχειρηματία που έχει και το κέντρο «Θέα» στον Αλιμο, το οποίο είχε γίνει στόχος παρόμοιας βομβιστικής επίθεσης πριν από λίγο καιρό.Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί δίπλα στην είσοδο του Fever και από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές εξωτερικά του κτιρίου, έσπασαν τζάμια σε παρακείμενα κτίρια, ενώ προξενήθηκαν...
φθορές και σε τουλάχιστον τρία ΙΧ αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα απ΄έξω.Στο σημείο της έκρηξης δημιουργήθηκε κρατήρας διαστάσεων 1 μέτρου επί 50 εκατοστά και βάθους 5 εκατοστών. Οι πυροτεχνουργοί του ΤΕΕΜ εκτιμούν ότι η εκρηκτική ύλη ήταν τουλάχιστον ένα κιλό δυναμίτιδα.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Ελαιόλαδο και λαχανικά για γερή καρδιά



Άλλη μία έρευνα το επιβεβαιώνει

Είναι πλέον πασίγνωστο πως η καλή διατροφή είναι το νούμερο ένα για υγεία σε σώμα και πνεύμα. Μία νέα... έρευνα έρχεται να το επιβεβαιώσει, διαπιστώνοντας πως οι γυναίκες που καταναλώνουν ελαιόλαδο και πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, έχουν σημαντικά μειωμένες πιθανότητες να εμφανίσουν κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Ομάδα Ιταλών ερευνητών διαπίστωσε πως οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον ένα γεύμα με φυλλώδη λαχανικά την ημέρα είχαν μειωμένες πιθανότητες κατά τουλάχιστον 40% να εμφανίσουν κάποια καρδιακή πάθηση σε διάστημα κατά μέσο όρο οκτώ ετών, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έτρωγαν δύο ή λιγότερες μερίδες λαχανικών σε εβδομαδιαία βάση.

Ο κοπρίτης μίλησε ξανά!


ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ:ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!ΜΙΛΑΕΙ Ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ανεβάζει τους τόνους σε σχέση με τους ρουσφετολογικούς διορισμούς στο δημόσιο και δε διστάζει να μιλήσει για... κοπρίτες.
"Οταν στο Δημόσιο βάζεις τον κοπρίτη επειδή σε ψηφίζει η οικογένεια του και παίρνεις πολλούς σταυρούς, ε, τότε ο κοπρίτης θα μείνει κοπρίτης σε...

όλη του τη ζωή, δεν πρόκειται να βελτιωθεί. Ξέρει ότι δεν πρόκειται ποτέ να απολυθεί.
Εχει αλλοιωθεί αυτή καθαυτή η έννοια της απόλυσης. Τι να πει ας πούμε "απελύθη ο έχων σύμβαση ορισμένου χρόνου"; Δεν απελύθη. Επήλθε ο ορισμένος χρόνος" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πάγκαλος παράλληλα επιμένει στη θέση του ότι "μαζί τα φάγαμε τα λεφτά" συμπληρώνοντας... "αλλά μέσα στο πλαίσιο ενός φαύλου συστήματος πολιτικής με αθρόους διορισμούς στο δημόσιο".
Τέλος ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, τονίζοντας "δεν είμαι ισόβιος, ούτε αναντικατάστατος".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξαπέλυσε σκληρότατη επίθεση κατά των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας πως "η κυρία Παπαρήγα ονειρεύεται μία Σοβιετική Ένωση (τη συγχωρεμένη). Ο δε Συνασπισμός του κυρίου Τσίπρα είναι ένα συγκρότημα το οποίο συναναστρέφεται τρομοκρατικές ομάδες και κατά καιρούς δίνει και μαθήματα με περισσή αναίδεια και αμετροέπεια".
Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ-ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΑΣΟΚ...ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ...
ΞΕΧΝΑΕΙ ΠΩΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΝΩΡΙΖΕ...ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ...
ΞΕΧΝΑΕΙ...ΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΚΑΘΩΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ,ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ,ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ.
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ,ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΚΟΠΡΙΤΗ, ΤΗΣ ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ 35%...ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 65% ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

31 Δεκεμβρίου...ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ


1822: Λήγει η πρώτη πολιορκία του Μεσολογγίου από τον Ομέρ Βρυώνη και τον Κιουταχή.

1944: Ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός αναλαμβάνει καθήκοντα αντιβασιλέα.

1946: Νέα προσφυγή της Ελλάδας στο Συμβούλιο Ασφαλείας κατά της Γιουγκοσλαβίας, για τη βοήθεια που παρέχει στους αντάρτες του ΔΣΕ.

1958: Ο κουβανός δικτάτωρ Μπατίστα εγκαταλείπει την Αβάνα. Οι «μπαρμπούδος» του Φιντέλ Κάστρο προ των πυλών.

1968: Το πρώτο υπερηχητικό επιβατικό αεροπλάνο, το σοβιετικό «Τουπόλεφ 144», κάνει την παρθενική του πτήση.

1999: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναλαμβάνει την προεδρία της Ρωσίας, διαδεχόμενος τον Μπόρις Γιέλτσιν.

  • Γεννησεις

1869: Ανρί Ματίς, γάλλος ζωγράφος και γλύπτης. [θαν. 3/11/1954]

1878: Ελίζαμπεθ Άρντεν, καναδή επιχειρηματίας στον τομέα της κοσμετολογίας. [θαν. 19/10/1966]

1937: Άντονι Χόπκινς, αμερικανός ηθοποιός. («Χάνιμπαλ Λέκτερ»)

  • Θανατοι

1882: Λέων Γαμβέτας, γάλλος φιλέλληνας πολιτικός που αγωνίστηκε με πάθος για την υπεράσπιση των ελληνικών δικαιωμάτων. [γεν. 2/4/1838]

1936: Μιγκέλ ντε Ουναμούνο, ισπανός φιλόσοφος και ποιητής. [γεν. 29/9/1864]

1980: Μάρσαλ ΜακΛιούαν, καναδός θεωρητικός της επικοινωνίας. [γεν. 21/7/1911]

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Πώς να αποφύγετε το hangover;


Πέντε χρήσιμες συμβουλές. Θα σας έχει τύχει (σε άλλους περισσότερες φορές και σε άλλους λιγότερες) να πιείτε λίγο παραπάνω κάποιο βράδυ και... την επόμενη μέρα το πρωί να αισθάνεστε σαν να είστε άρρωστοι. Αυτό στα αγγλικά ονομάζεται hangover και είναι το σύμπτωμα μιας τοξικής προσβολής του συκωτιού.

Το συκώτι είναι το όργανο το οποίο «καθαρίζει» το αλκοόλ και ανάλογα με το ύψος, το βάρος, το φύλο, την ηλικία και το σωματότυπό σας, αυτό που πίνετε, στην ποσότητα που το πίνετε και σε συνδυασμό με αυτό που τρώτε μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα να πάθετε hangover.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ο οργανισμός του λειτουργεί διαφορετικά, αλλά να θυμάστε ότι οι περισσότεροι συνήθως δεν μπορούν να επεξεργαστούν παραπάνω από μια μερίδα ποτό - 1 ποτήρι (120ml) κρασί (κόκκινο ή άσπρο) ή 1 ποτήρι (240ml) μπύρα ή 1 ποτηράκι (60ml) οινοπνευματώδες ποτό - την ώρα. Όσο περισσότερο λίπος έχετε στο σώμα σας τόσο πιο δύσκολη είναι η επεξεργασία του αλκοόλ στον οργανισμό.

Παρακάτω ακολουθούν 5 συμβουλές προκειμένου να αποφύγετε το hangover:

1)Φάτε. Όσο περισσότερο τρώτε, τόσο περισσότερο διυλίζετε τα συμπτώματα από το αλκοόλ. Προσοχή όμως γιατί η υπερκατανάλωση φαγητού μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση αλκοόλ και κατά συνέπεια σε αύξηση του σωματικού σας βάρους.

2) Πίνετε ενώ πίνετε! Νερό όμως! Πιείτε ένα ποτήρι νερό μαζί με κάθε ποτό.

3) Πίνετε αφού πιείτε! Νερό πάλι! Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό με αποτέλεσμα να αισθάνεστε άσχημα την επόμενη μέρα το πρωί. Πιείτε άφθονο νερό πριν ξαπλώσετε.

4) Να ξέρετε ποιο ποτό σας πειράζει. Κάποιοι άνθρωποι είναι αρκετά ευαίσθητοι σε μερικά είδη αλκοόλ, όπως το κόκκινο κρασί. Καλές επιλογές είναι η μπύρα τύπου light (light γιατί έχει λιγότερο αλκοόλ) και το κρασί με σόδα. Ένα bloody Mary (τοματοχυμός με vodka) περιέχει λιγότερες θερμίδες από ένα sea breeze ή ένα screw driver (γιατί αυτά περιέχουν φρουτοχυμό). Αποφεύγετε τα ποτά που περιέχουν συνδυασμό αλκοόλ και φρουτοχυμού ή άλλα κανονικά αναψυκτικά, γιατί περιέχουν πολύ ζάχαρη και πολλές θερμίδες (π.χ. margaritas και daiquiris).

5) Σκεφτείτε πριν κοιμηθείτε. Μην πάρετε αναλγητικά πριν κοιμηθείτε. Εάν χρειαστεί πάρτε όταν ξυπνήσετε. Προτού ξαπλώσετε φάτε ένα σνακ όπως ψωμί με λίγο μέλι, πιείτε ένα-δύο ποτήρια νερό και μετά κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί, πιείτε ένα δυνατό καφέ, πάρτε ένα αναλγητικό και αποφύγετε το αλκοόλ για την υπόλοιπη μέρα, «ξεκουράζοντας» έτσι τον οργανισμό σας.

Kύπρος: Στην τελική ευθεία το θέμα της προμήθειας φυσικού αερίου


Ο υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης ενημερώθηκε σήμερα από την Δημόσια Εταιρεία Φυσικού Αερίου... (ΔΕΦΑ) για την ομόφωνη απόφαση της αναφορικά με τον προμηθευτή υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Κύπρο.

Μετά την ενημέρωση ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι ζητήθηκαν και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ανέφερε επίσης ότι θα ενημερώσει τον πρόεδρο Χριστόφια και τα πολιτικά κόμματα για τις εξελίξεις, αφού όπως είπε, όλοι πρέπει να γνωρίζουν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Ο υπουργός Εμπορίου αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση επί της ουσίας και ιδιαίτερα να αποκαλύψει την πρόταση της ΔΕΦΑ για τον προμηθευτή του φυσικού αερίου.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΔΕΦΑ Κώστας Ιωάννου απέφυγε να επιβεβαιώσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία, η Shell έχει επιλεγεί ως η εταιρεία που θα προμηθεύει την Κύπρο με φυσικό αέριο, αφού όπως είπε, έχουν υπογραφεί συμφωνίες εμπιστευτικότητας με όλες τις εταιρείες,με τις οποίες έγιναν διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της Shell "κρίνεται ως η πλέον ελκυστική, αφού είναι κατά 15% φθηνότερη από τον δεύτερο και τρίτο προσφοροδότη".

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η προσφορά της Shell ανέρχεται σε έξι δισεκατομμύρια δολάρια και το κόστος για το ενεργειακό κέντρο θα κυμανθεί πολύ πιο κάτω από 500 εκατομμύρια δολάρια.

protothema

"Αλκοολικός" με "βουλιμικές εξάρσεις" ο Κ.Καραμανλής σύμφωνα με τα αρχεία Χριστοφοράκου!



"Αλκοολικός" με "βουλιμικές εξάρσεις" ο Κ.Καραμανλής σύμφωνα με τα αρχεία Χριστοφοράκου!

Κάθε μέρα που περνά τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής μένουν άφωνα μπροστά στην οργάνωση που είχε το "δίκτυο" του Mr SIEMENS.

Τις προηγούμενες ημέρες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ένός "κοριού"-προσώπου που είχε εισβάλει στο Μαξίμου και ενημέρωνε λεπτομερώς τον ισχυρό άνδρα της SIEMENS για προσωπικά ζητήματα του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και των υπουργών του!

Μια προσεκτική ανάγνωση των σελίδων που περιέχουν αποκωδικοποιημένα e-mails αποκαλύπτει σημεία και τέρατα!

Το "Βαθύ Λαρύγγι" είχε τρυπώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και μαγνητοφωνούσε τον Κώστα Καραμανλή, ώστε να ενημερώνει καθημερινά τον Μιχάλη Χριστοφοράκο για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού. Συχνά-πυκνά στις αναφορές γίνεται λόγος για την «κλονισμένη ψυχική υγεία του, τον κρυφό του έρωτα» αλλά και για το γεγονός ότι «δεν κάνει βήμα δίχως τον Ρουσόπουλο και τον ψυχολόγο του».

Οπως λένε μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, στον ηλεκτρονικό υπολογιστή της γραμματέως του Μ. Χριστοφοράκου κ. Αικατερίνης Τσάκαλου βρέθηκε e-mail που αναφέρει : «Ο Κ. Καραμανλής, που δεν εμπιστεύεται κανένα συνεργάτη του πλην του ‘’πατέρα’’ Μολυβιάτη και τον Θ. Ρουσόπουλο, για να αποφύγει τις ευθύνες έχει εναποθέσει τα πρωθυπουργικά καθήκοντα στον τελευταίο», ενώ όπως βεβαιώνουν στενοί συνεργάτες «δεν κάνει βήμα χωρίς τη συμβουλή του ψυχολόγου του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα δημοσιογράφος που ανήκε στον στενό πυρήνα της ομάδας του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν παράλληλα στο payroll του κ. Χριστοφοράκου.

Έκρηξη Λιάπη!

Τον Δεκέμβριο του 2005 μια αναφορά έλεγε: «... το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ προκειμένου να αποφύγουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Ο τελευταίος αυτός «έρωτας» του Κ. Καραμανλή για τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους – οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες. Απόδειξη του προαναφερόμενου γεγονότος αποτελεί ο καβγάς που είχαν στήσει πριν από μία περίπου εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Μ. Λιάπη, ο οποίος σύστηνε σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή, σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο. «Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός!».

Το ζήτημα αφορούσε σε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα όπου άρχισε να πίνει το ένα ποτήρι μετά το άλλο... Οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν από το υπουργείο με σκυμμένο το κεφάλι και ανέφεραν ότι «αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;».

Οργισμένος Καραμανλής!

Η ψυχική υγεία του είναι κλονισμένη, έπαθε γρίπη και είναι εξοργισμένος και με τον Μαγγίνα και με τον Αλογοσκούφη τους οποίους αποφάσισε τελικά να αντικαταστήσει. Αποφασίστηκε να συμμετέχει ο Σαμαράς στην κυβέρνηση. «Ο πρωθυπουργός δεν αισθάνεται πολύ καλά τελευταία», είπε στενός συνεργάτης και προσωπικός ιατρικός σύμβουλος του Κ. Καραμανλή. Από τη συζήτηση που είχαμε μαζί του βεβαιωθήκαμε ότι η κακοδιαθεσία του δεν οφείλεται στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά όπως είπε η ίδια έγκυρη πηγή, «σε τίποτα συγκεκριμένα. Το ψυχολογικό του σύστημα είναι σε άθλια κατάσταση σε σημείο που φοβόμαστε πλέον όλοι να του μιλήσουμε για δυσάρεστα θέματα...». Και συνέχισε: «Η κατάσταση αυτή της ευαισθησίας προϋπήρχε αλλά τώρα επιδεινώθηκε σε άσχημο βαθμό. Εκδηλώνεται με βουλιμικές περιόδους και αδυναμία σε σοκολάτα, άμυλο και οινόπνευμα, γεγονός που επιδεινώνει την κατάστασή του».

Κάν’ το όπως οι Έλληνες… στη διατροφή!

Οι άνθρωποι που τρώνε και πίνουν όπως οι Έλληνες, έχουν αυξημένες πιθανότητες να έχουν πιο καθαρό μυαλό, όταν γεράσουν, και να αποφύγουν την άνοια και το Αλστχάιμερ, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία έρχεται να προσθέσει μια ακόμη «ψηφίδα» στο «παζλ» των πολλών ωφελειών από την μεσογειακού τύπου δίαιτα, τόσο για το σώμα γενικά, όσο και για τον εγκέφαλο ειδικότερα.

Οι ερευνητές, υπό την Κριστίνα Τάνγκνι του Ιατρικού Κέντρου του πανεπιστημίου Ρας του Σικάγο, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό κλινικής διαιτολογίας “American Journal of Clinical Nutrition”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, μελέτησαν τις διατροφικές συνήθειες και τις νοητικές λειτουργίες περίπου 4.000 ατόμων στις ΗΠΑ, ηλικίας άνω των 65 ετών.

Οι επιστήμονες χώρισαν τους εθελοντές σε δύο ομάδες από άποψη διατροφής. Η μία ακολούθησε πιστά την παραδοσιακή διατροφή του ελληνικού πληθυσμού (περισσότερα λαχανικά, φρούτα, ελαιόλαδο, θαλασσινά και μέτρια κατανάλωση κρασιού και κόκκινου κρέατος), ενώ η άλλη ομάδα την τυπική αμερικανική, που δίνει λιγότερη έμφαση σε ψάρια και λαχανικά. Κάθε τρία χρόνια οι ερευνητές αξιολογούσαν τις νοητικές επιδόσεις των συμμετεχόντων μέσω τεστ μνήμης, βασικών μαθηματικών κ.α.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν ακολουθήσει πιο πιστά την ελληνική διατροφή, είχαν διαχρονικά τη βραδύτερη επιδείνωση των νοητικών/γνωστικών λειτουργιών τους, άσχετα από άλλους παράγοντες, όπως το επίπεδο μόρφωσης. Αντίθετα, τα άτομα που είχαν ακολουθήσει πιστά τις οδηγίες της αμερικανικής δίαιτας, δεν έδειξαν να έχουν κάποια ωφέλεια από πλευράς επιβράδυνσης της έκπτωσης των εγκεφαλικών λειτουργιών τους.

Οι ερευνητές αποδίδουν, μεταξύ άλλων, την ανωτερότητα της ελληνικής διατροφής στον δυνητικά προστατευτικό ρόλο του κρασιού έναντι της εγκεφαλικής φθοράς, ενώ παράλληλα οι παραδοσιακές μεσογειακές τροφές μειώνουν το οξειδωτικό στρες για τον οργανισμό και την χρόνια φλεγμονή, που παίζουν ρόλο στην εμφάνιση της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ.

Η νέα μελέτη, σύμφωνα με την Τάνγκνι, είναι συνεπής με τα ευρήματα προηγούμενων ερευνών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία, που έχουν επίσης διαπιστώσει μειωμένο κίνδυνο για τον εγκέφαλο χάρη στην μεσογειακή διατροφή. Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης διαπιστώσει ότι η ελληνική και γενικότερα η μεσογειακή διατροφή συνδέονται με μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας, καρκίνου και διαβήτη.

Πάντως, οι αμερικανοί ερευνητές συνιστούν περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί ότι αν κανείς τρώει και πίνει σαν Έλληνας, θα κρατήσει κοφτερό το μυαλό του μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Νέο Δελχί .Μπαμπάς για πρώτη φορά στα 94!


Είναι 94 ετών, μόλις έγινε πατέρας για πρώτη φορά και υποστηρίζει φυσικά ότι είναι ο πιο μεγάλος μπαμπάς του κόσμου. Ο Ραμτζίτ Ραγκάβ, από την Χαριάνα στη Βόρεια Ινδία, χαρακτηρίζει «δώρο Θεού» την έλευση του γιου του που έφερε πρόσφατα στον κόσμο η σύζυγός του Σακουντάλα Ντέβι, η οποία έχει περάσει τα 50. Το ζευγάρι σχεδιάζει τώρα να κάνει και δεύτερο παιδί.

Ο κ. Ραγκάβ είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι θα δει το γιο του να μεγαλώνει: «Θα πεθάνω μόνο εάν με δαγκώσει ένα μαύρο φίδι», λέει χαρακτηριστικά, «και κάτι τέτοιο είναι απίθανο να συμβεί». «Ελάτε να με δείτε σε δέκα χρόνια και θα διαπιστώσετε ότι δεν έχω αλλάξει», προσθέτει ο ινδός υπερήλιξ μπαμπάς ο οποίος αποδίδει το μυστικό της μακροζωίας και της καλής υγείας του στη διατροφή του που αποτελείται από τρία λίτρα γάλα, μισό κιλό αμύγδαλα και μισό κιλό επεξεργασμένο βούτυρο (ghee) την ημέρα.

Ο γιατρός που ξεγέννησε την κυρία Ντέβι αναφέρει ότι στη φύση δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τέτοια ..........ακραία φαινόμενα, αλλά τονίζει ότι είναι αρκετά δύσκολο για μια γυναίκα τέτοιας ηλικίας να έχει υγιή ωάρια. Προσθέτει πάντως ότι ο τοκετός ήταν φυσιολογικός και ότι το μωρό χαίρει άκρας υγείας. Ο κ. Ραγκάβ υποστηρίζει ότι είναι πάνω από 100 ετών, αλλά στα χαρτιά φαίνεται ότι είναι 94 ετών. Σε κάθε περίπτωση σπάει το ρεκόρ ενός συμπατριώτη του, ο οποίος το 2007 σε ηλικία 90 ετών έγινε πατέρας για 21η φορά.

ΓΑΤΑ ΜΕ 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΑΤΙΑ!!!


gata_me_diaforetika_matia.jpg
Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ σπάνιο για τις γάτες και ονομάζεται ετεροχρωμία. Αν και στις περισσότερες γάτες η διαφορά είναι αρκετά μικρή ανάμεσα στα 2 μάτια, σε αυτή τη γάτα είναι απίστευτη η διαφορά.

gata_me_diaforetika_matia-1.jpg
gata_me_diaforetika_matia-2.jpg

Το Facebook Places ξεκίνησε και στην Ελλάδα ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΣΑΣ!!!!!!!!!!

Το Facebook Places ξεκίνησε και στην Ελλάδα Από χθες, Παρασκευή, το Facebook Places, η υπηρεσία που κάθε χρήστης μπορεί να δηλώσει την τοποθεσία που βρίσκεται μέσω του Facebook, είναι πλέον διαθέσιμη και στην Ελλάδα.


Με τη νέα υπηρεσία places, κάθε χρήστης smart phone μπορεί να μοιράζεται την τοποθεσία του στον χάρτη με όλους τους φίλους του στο Facebook. Kάθε χρήστης δηλαδή, θα μπορεί να δει που είναι οι φίλοι του ή να τσεκάρει ποιοι από αυτούς βρίσκονται γύρω του.

Όπως είναι αναμενόμενο η υπηρεσία για την ώρα δεν λειτουργεί σε όλους τους Έλληνες χρήστες μιας και ενεργοποιείται σταδιακά.

Ο παλιός χρόνος φεύγει, το κρύο έρχεται!



Φεύγει ο παλιός ο χρόνος ας φορέσουμε …παλτά! Με γούνες και ό,τι ζεστό διαθέτει η ντουλάπα μας θα υποδεχτούμε το 2011, καθώς ο καιρός φαίνεται να δείχνει δειλά μεν, αλλά σταθερά δε το …αντιπαθητικό του χειμωνιάτικο πρόσωπο.
Αν και το θερμόμετρο δεν θα πέσει κάτω από τους 12 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο οι νεφώσεις, οι βροχές, οι τοπικές χιονοπτώσεις, οι καταιγίδες και κάποιες ελάχιστες ακτίνες ήλιου δηλαδή η… πλειονότητα των καιρικών φαινομένων θα κάνουν μια τελευταία πανηγυρική εμφάνιση για το 2010.


Αναλυτικά για την παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο καιρός θα ενδείκνυται για κομψές τουαλέτες συνοδευόμενες με ένα ζεστό πανωφόρι. Ο καιρός, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό μετεωρολόγο της ΕΜΥ, θα είναι σε γενικές γραμμές καλός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά που στη συνέχεια θα πυκνώσουν και ενδέχεται να βρέξει στα νοτιοανατολικά. Το απόγευμα της ίδιας μέρας τα φαινόμενα θα ενταθούν.


Οι άνεμοι θα πνέουν από 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου.
Την πρώτη ημέρα του νέου χρόνου ένας νέος άνεμος από τα …ανατολικά θα πνέει στο Αιγαίο εντάσεως 5 μποφόρ με εξασθένιση και στο Ιόνιο με 3-5 μποφόρ από το νότο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο της τάξεως των 15 βαθμών Κελσίου. Ωστόσο θα επικρατήσουν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες περιοχές της χώρας και χιόνια στα ορεινά και κεντρικά της βόρειας Ελλάδας.


Την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, την Κυριακή, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές σε όλη τη χώρα. Στα ορεινά, κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ενώ ισχυρές καταιγίδες θα πλήξουν τις θαλάσσιες περιοχές.


Μερική εξασθένιση αναμένουμε τις βραδινές ώρες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια καθώς θα κυμανθεί από 14-15 βαθμούς Κελσίου.

ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ..30 Δεκεμβρίου






  • Γεγονoτα


1922: Συγκροτείται η Σοβιετική Ένωση.

1934: Μονογραφείται η σύμβαση για την ίδρυση ραδιοφωνικού σταθμού στην Ελλάδα.

1961: Μία ομάδα 83 νέων, φίλοι της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη, αποστέλλουν στον Τύπο επιστολή διαμαρτυρίας «δια την άδικον και αντιπνευματικήν στάσιν των Ραδιοφωνικών μας Σταθμών, έναντι των τραγουδιών του, δια του αποκλεισμού από τας εκπομπάς των».

1963: Στα δύο η Λευκωσία από τη δημιουργία της «Πράσινης Γραμμής», μετά τις διακοινοτικές ταραχές.

1966: Εκδίδεται η απόφαση για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη. Καταδικάζονται για θανατηφόρο σωματική κάκωση - συνέργεια ο Σπύρος Γκοτζαμάνης (11 χρόνια), ο Εμμανουήλ. Εμμανουηλίδης (8,5 χρόνια) και για διατάραξη οικιακής ειρήνης άλλα 8 άτομα (ποινές κάτω του έτους).

1975: Λήγει η Δίκη του Πολυτεχνείου. Ιωαννίδης, Βαρνάβας και Ντερτιλής καταδικάζονται σε ισόβια. 17 κατηγορούμενοι καταδικάζονται σε ποινές φυλάκισης και κάθειρξης, ανάμεσά τους και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος. 13 αθωώνονται.

  • Γεννησεις

39: Τίτος (Φλάβιος Σαβίνος Βεσπασιανός), ρωμαίος αυτοκράτορας. Έμεινε στην ιστορία για την κατάληψη της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. και την καταστροφή του Ναού του Σολομώντα. [θαν. 13/9/81]

1865: Ρουντγιαρντ Κίπλινγκ, άγγλος νομπελίστας συγγραφέας. («Το βιβλίο της Ζούγκλας», «Μόγλης») [θαν. 18/1/1936]

1957: Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός.

  • Θανατοι

1691: Ρόμπερτ Μπόιλ, ιρλανδός χημικός και φιλόσοφος. [γεν. 25/1/1627]

1979: Ρίτσαρντ Ρότζερς, αμερικανός συνθέτης, μέλος της περίφημης συνθετικής δυάδας Ρότζερς / Χάμερστιν, που έγραψε ιστορία στο μιούζικαλ. [γεν. 28/6/1902]

2006: Σαντάμ Χουσεΐν, πρώην δικτάτορας του Ιράκ. [γεν. 28/4/1937]

Προσάραξη Φορτηγού πλοίου στην Πρέβεζα



Προσάραξε, χθες το απόγευμα, το φορτηγό πλοίο "ΝΑΥΠΛΙΟ" Ν.Π. 11145 σε αμμώδη αβαθή, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Πρέβεζας, έμφορτο με γυψοσανίδες και πλήρωμα 10 ημεδαπούς.Από την προσάραξη δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το πλοίο αποκολλήθηκε με τη βοήθεια του Ρυμουλκού "ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ" Ν.Π. 8647 και ακολούθως αγκυροβόλησε στις 23:30, ασφαλώς στο λιμάνι της Πρέβεζας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Ισχυρότατη έκρηξη στο Πρωτοδικείο



























Η ισχυρή έκρηξη έγινε στις 08:22 περίπου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οδό Λουίζης Ριανκούρ στην περιοχή Πανόρμου.
Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτοκίνητα αναποδογυρισμένα, ενώ σχεδόν όλα τα τζάμια του κτιρίου αλλά και γειτονικών καταστημάτων και σπιτιών έχουν γίνει θρύψαλα. Είναι εμφανές οτι οι τρομοκράτες ήθελαν θύματα αφού η έκρηξη ήταν τόσο...
ισχυρή που έσπασαν τζάμια και σε πολυκατοικίες στην Κηφισίας!

Δελτίου Τύπου του ΠΑΣ Πρέβεζα


Το Δ.Σ. του ΠΑΣ Πρέβεζα ευχαριστεί τον προπονητή κ. Βαγγέλη Γκαρτζονίκα για την αφιλοκερδή προσφορά του στην ομάδα.

Ο κ. Βαγγέλης Γκαρτζονίκας δήλωσε μόνος του παραίτηση η οποία έγινε αποδεκτή.

Όσο για τις ευχές που έδωσε στο Δ.Σ. εμείς του ευχόμαστε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑ

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πέθανε η Ιζαμπέλ Καρό, το γνωστό μοντέλο με την ανορεξία


Η Γαλλίδα μανεκέν και ηθοποιός Ιζαμπέλ Καρό που πριν από τρία χρόνια είχε φωτογραφηθεί γυμνή στην μεγάλη καμπάνια κατά της ανορεξίας, ασθένεια από την οποία έπασχε και η ίδια, πέθανε στις 17 Νοεμβρίου, ανέφερε η ελβετική ηλεκτρονική εφημερίδα «20 Λεπτά».

Η Καρό έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο από τις γυμνές φωτογραφίες του διάσημου φωτογράφου Ολιβιέρο Τοσκάνι όπου φαινόταν το καχεκτικό σώμα της με εμφανέστατα τα σημάδια της νευρικής ανορεξίας. Η ίδια είχε πει για τη συμμετοχή της στην φωτογραφική καμπάνια κατά της ανορεξίας το 2007: «Θέλω να αφυπνίσω τις συνειδήσεις αυτών που δεν γνωρίζουν ότι εάν δεν τρως, αρρωσταίνεις και παθαίνεις». Τα αίτια του θανάτου της Καρό, που έπασχε από τη νόσο από 13 χρόνων, δεν έγιναν γνωστά.

Πιο επικίνδυνη η παχυσαρκία από το κάπνισμα για εκδήλωση καρκίνου


Οπως εξήγησε ο καθηγητής της Ογκολογίας, Οτμαρ Βιέστλερ, ανησυχεί πολύ που οι συμπατριώτες του ολοένα σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι παχύσαρκοι...

Στη Γερμανία, η παχυσαρκία πολύ σύντομα θα "εκτοπίσει" το κάπνισμα από το βάθρο του "σοβαρότερου καρκινικού παράγοντα", προϊδέασε σήμερα ο επικεφαλής του κυριότερου αντι-καρκινικού εργαστηρίου στη χώρα.

Αυτή η κατάσταση του σώματος 'ευθύνεται', σύμφωνα με τον καθηγητή, για τους καρκίνους του εντέρου, του οισοφάγου, των νεφρών, του παγκρέατος και του στήθους, αν και οι διαδικασίες που οδηγούν στην εκδήλωση της ασθένειας επιστημονικά δεν έχουν τεκμηριωθεί.

"Αυτό ακριβώς θα είναι το επόμενο ερευνητικό στάδιο", τόνισε ο καθηγητής Βιέστλερ, ο επικεφαλής του "Γερμανικού Κέντρου για την έρευνα για τον καρκίνο" (DKFZ), με προσωπικό 2.200.

Ο ίδιος εξήγησε ότι όσο αυξάνει το προσδόκιμο ζωής στη Γερμανία, τόσο αυξάνουν ανάμεσα στους υπερήλικες τα κρούσματα της επάρατης νόσου. "Τις μεγάλες ηλικίες κυρίως πλήττει ο καρκίνος", αποφαίνεται ο καθηγητής Βιέστλερ.

Στη Γερμανία, προσθέτει ο καθηγητής, ετησίως έχουμε 450 χιλιάδες καρκινοπαθείς, από τους οποίους περίπου οι μισοί μπορεί να αναμένουν ίαση, ενώ πάρα πολλών άλλων ο καρκίνος τους μπορεί να "ελέγχεται" κι η ζωή τους να παρατείνεται. Οι ιάσεις προσδοκώνται κυρίως από τη νέα 'γενιά' φαρμάκων, που 'εξατομικεύουν' την καρκινική θεραπεία, δηλώνει επίσης.

"Θα αυξηθούν, λοιπόν, τα ποσοστά της ίασης από τον καρκίνο", προβλέπει επίσης ο ίδιος,προσθέτοντας ότι οι επιστήμονες "προχωρούν πολύ στις θεραπείες μιάς πλειοψηφίας καρκίνων" (...) "ιδίως αυτών που εμπεριέχουν γενετικές μεταλλάξεις και κυτταρικές αλλαγές". "Έχουμε τα φάρμακα πια, για να εμποδίζουμε αμφότερες". "Έχουμε και ολοένα πιο πολλά φάρμακα για τον οργανισμό του κάθε καρκινοπαθή, που να ταιριάζουν στο 'προφίλ" του ασθενούς.

"Ακόμα κι οι 'απλοί' εκ πρώτης όψεως καρκίνοι, εντούτοις ανήκουν στην κατηγορία του 'καρκίνου πολλών τύπων", τονίζει τέλος ο καθηγητής Βιέστλερ, "άρα χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν θεραπευτικά η ταυτόχρονη λήψη διαφόρων φαρμάκων".

Εξαφάνιση 50χρονου εφοριακού στην Πρέβεζα


Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την εξαφάνιση 50χρονου εφοριακού από την Πρέβεζα και κανένα ίχνος του δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα παρά τις έρευνες σε όλη την Ήπειρο από την Αστυνομία, συγγενείς και φίλους του.Ο 50χρονος εξαφανίστηκε πριν από περίπου δύο εβδομάδες και λίγες μέρες αργότερα το αυτοκίνητό του βρέθηκε σταθμευμένο και .....
κλειδωμένο κοντά σε μίνι-μάρκετ στην παραθαλάσσια περιοχή του Καναλίου Πρέβεζας. Και στο αυτοκίνητο οι αστυνομικοί δεν βρήκαν κανένα στοιχείο ώστε να οδηγήσουν τις έρευνές τους προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Από έρευνες που έγιναν στην Εφορία Φιλιππιάδας όπου υπηρετούσε τους τελευταίους μήνες μετά την μετάθεσή του από το ΣΔΟΕ Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα με την υπηρεσία του ώστε να εξαφανιστεί, αλλά και ούτε οικογενειακά προβλήματα. Αυτό περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα αίτια της εξαφάνισης του 50χρονου.

Το τζακ ποτ της κρίσης Λέφτα υπάρχουν, οι παίκτες δεν παίζουν


Το ποσό των 10 εκατ. ευρώ κληρώνει την Πέμπτη το Τζόκερ και 7 εκατ. ευρώ την Τετάρτη το Λόττο. Στην πρώτη κατηγορία του τζόκερ (5+1) έχει να βρεθεί νικητής από τις 25 Νοεμβρίου, όταν ένας τυχερός κέρδισε 600.000 εκατ. ευρώ. Εκτοτε, σημειώθηκαν εννέα τζακ ποτ. Αντίστοιχα στο Λόττο, στην πρώτη κατηγορία (6αρια) έχει να βρεθεί νικητής από τις 22 Σεπτεμβρίου όταν ένα τυχερό δελτίο κέρδισε 2,5 εκατ. ευρώ. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν μεσολαβήσει 27 (!) τζακ ποτ.

Υπενθυμίζεται ότι το ρεκόρ κερδών στο Τζόκερ κατεγράφη εντός του 2010 όταν στις 15 Απριλίου τρεις τυχεροί μοιράστηκαν από 6,4 εκατ. ευρώ ο καθένας ή συνολικά 19,2 εκατ. ευρώ.

Παρά τα εκατομμύρια των παιχνιδιών, όμως, η κίνηση στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ είναι κάτι παραπάνω από .......υποτονική. Σύμφωνα με τον κ Κ. Τοπτσίδη πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) είναι μύθος ότι σε περιόδους κρίσης ο τζόγος ανθεί. Η μέση πτώση ανά πρακτορείο εκτιμάται μεταξύ 20% - 25% ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά και το 40%. «Πάντα την περίοδο 22 - 31 Δεκεμβρίου εκάστου έτους είχαμε αύξηση τζίρου. Φέτος δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο καθώς αυτοί που έπαιζαν τυχερά παιχνίδια στα πρακτορεία ήταν κυρίως μισθωτοί και συνταξιούχοι, οι οποίοι είδαν τις απολαβές τους να συρρικνώνονται με αποτέλεσμα η κρίση να αγγίξει και τον κλάδο μας», επισημαίνει ο κ. Τοπτσίδης και διευκρινίζει ότι «τα ποσά στο Τζόκερ και στο Λόττο ανεβαίνουν μετά τα τζακ πότ όχι από τη ζήτηση και τις εισροές των παικτών αλλά από τα αδιάθετα κέρδη του ΟΠΑΠ που παραδοσιακά στις εορταστικές περιόδους πριμοδοτεί με αυτά τις κληρώσεις» Τα νούμερα δικαιώνουν τον κ. Τοπτσίδη αφού στην τελευταία κλήρωση του Τζόκερ συμπληρώθηκαν 9,5 εκατ. στήλες, όταν τον Απρίλιο είχαν παιχτεί 49 εκατ. στήλες ενώ το ρεκόρ του παιχνιδιού είναι 100 εκατ. στήλες.

ΒΗΜΑ

Έρχεται ο... υπερ-φορτιστής!


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους στην ευρωπαϊκή αγορά... οι φορτιστές που θα ταιριάζουν σε όλα τα κινητά τηλέφωνα νέας τεχνολογίας.

Μόλις δημοσιεύθηκαν οι εναρμονισμένες προδιαγραφές που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των φορτιστών και «οι πρώτοι γενικοί φορτιστές και τα κινητά τηλέφωνα, που πληρούν τις νέες προδιαγραφές, αναμένεται να φτάσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τους πρώτους μήνες του 2011» εκτιμά η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της.

Παρόλα αυτά, οι νέες προδιαγραφές δεν θα αφορούν παρά τα smartphones νέας τεχνολογίας, όπως το Blackberry και το iPhone, και θα βασίζονται στη σύνδεση μέσω USB, την οποία χρησιμοποιούν ήδη τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα αυτού του τύπου.

Σύμφωνα με τις Βρυξέλλες, οι συσκευές αυτού του τύπου «αναμένεται να κυριαρχήσουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια» και να αντικαταστήσουν οριστικά τα κινητά τηλέφωνα που έχουν μόνο βασικές λειτουργίες. Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία φορτιστών για τα κινητά τηλέφωνα στην ΕΕ, πολλοί από τους οποίους δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν, παρά με ένα συγκεκριμένο μοντέλο τηλεφώνου, γεγονός που δυσκολεύει τη ζωή των καταναλωτών και προκαλεί πολλά ηλεκτρονικά σκουπίδια.

Η ιδέα ενός φορτιστή που θα ταιριάζει σε όλα τα κινητά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, μεγάλες εταιρείες κατασκευής κινητών τηλεφώνων, όπως η Nokia, η Samsung και η Sony Ericsson, είχαν υπογράψει, πριν από ένα χρόνο, μια συμφωνία τυποποίησης των φορτιστών τους.

protothema

Το Facebook ξεπέρασε και το Yahoo!


Με 647,5 εκατ. επισκέψεις το Νοέμβριο!

Ο τρίτος σε επισκεψιμότητα ιστότοπος στον κόσμο -μετά την Google και την Microsoft- είναι πλέον και επίσημα το Facebook, έχοντας... ξεπεράσει κατά πολύ πια το Yahoo!.

Σύμφωνα με τους αριθμούς για την παγκόσμια επισκεψιμότητα του διαδικτύου, το Facebook είχε 647,5 εκατομμύρια επισκέψεις το Νοέμβριο, έναντι 630,3 εκατομμυρίων που είχε το Yahoo!, ενώ μόλις πριν ένα χρόνο, το Yahoo! ξεπερνούσε κατά σχεδόν 40% το Facebook με 601,5 εκατομμύρια επισκέψεις έναντι 438,1 εκατομμυρίων.

Και μπορεί οι υπεύθυνοι των δύο ιστότοπων να μην δέχθηκαν να κάνουν κάποιο σχόλιο, ωστόσο, το Facebook επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά το χρόνο που περνούν οι επισκέπτες στις σελίδες του.

Πλέον περίπου ένας στους δύο ανθρώπους που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο θα μπαίνει στο Facebook.

Βέβαια, το Google διατηρεί τα πρωτεία με 970,1 εκατομμύρια επισκέπτες, μπροστά από τους ιστότοπους της Microsoft που είχαν 869,4 εκατομμύρια επισκέπτες, κυρίως η μηχανή αναζήτησης Bing και η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail.

protothema

Στις 6 Φεβρουαρίου 2011 η ''Πίτα του Ηπειρώτη'' στο ΣΕΦ.


Στις 6 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο ΣΕΦ η ''Πίτα του Ηπειρώτη''.
Τόσο στην ΠΣΕ, όσο και στους Ηπειρωτικούς συλλόγους όλης της χώρας έχει αρχίσει η προετοιμασία για την κορυφαία εκδήλωση.
Οι χοροδιδάσκαλοι οργανώνουν ήδη τα χορευτικά τους συγκ
Στις 6 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο ΣΕΦ η ''Πίτα του Ηπειρώτη''.
Τόσο στην ΠΣΕ, όσο και στους Ηπειρωτικούς συλλόγους όλης της χώρας έχει αρχίσει η προετοιμασία για την κορυφαία εκδήλωση.
Οι χοροδιδάσκαλοι οργανώνουν ήδη τα χορευτικά τους συγκροτήματα, ώστε να είναι πανέτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 6 Φεβρουαρίου και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
H ΠΣΕ, πάλι φέτος, έχει στοιχηματίσει,η εκδήλωση της να είναι καλύτερη από πέρισυ, που χαρακτηρίζεται ως η πλέον αρτιότερη που έγινε ποτέ.
ροτήματα, ώστε να είναι πανέτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 6 Φεβρουαρίου και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κΣτις 6 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει φέτος η μεγάλη εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας στο ΣΕΦ η ''Πίτα του Ηπειρώτη''.
Τόσο στην ΠΣΕ, όσο και στους Ηπειρωτικούς συλλόγους όλης της χώρας έχει αρχίσει η προετοιμασία για την κορυφαία εκδήλωση.
Οι χοροδιδάσκαλοι οργανώνουν ήδη τα χορευτικά τους συγκροτήματα, ώστε να είναι πανέτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 6 Φεβρουαρίου και να αναδείξουν την πολιτιστική μας κληρονομιά.
H ΠΣΕ, πάλι φέτος, έχει στοιχηματίσει,η εκδήλωση της να είναι καλύτερη από πέρισυ, που χαρακτηρίζεται ως η πλέον αρτιότερη που έγινε ποτέ.
ληρονομιά.
H ΠΣΕ, πάλι φέτος, έχει στοιχηματίσει,η εκδήλωση της να είναι καλύτερη από πέρισυ, που χαρακτηρίζεται ως η πλέον αρτιότερη που έγινε ποτέ.

Το sex ... σήμερα !




Είναι μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of sexual Medicine», πολύ λεπτομερής και αναλυτική. Ας δούμε τα αποτελέσματα:

Εφηβεία
Στη νεαρή ηλικία των 14-15, το 10% των αγοριών δηλώνει ότι έχει κάνει σεξ, ενώ το ποσοστό εκτινάσσεται στο επόμενο γκρουπάκι των 16-17 όπου τριπλασιάζεται και στο ύστερο εφηβικό 18-19, όπου φτάνει το 60%.

Πολύ κοντά στη προηγούμενη κατάσταση βρίσκονται και τα κορίτσια αυτών των ηλικιών καθώς στις ηλικίες των 14-15 το 13% έχει κάνει στοματικό έρωτα , στα 16-17, το 29% ενώ στα 18-19 το εντυπωσιακό 61%.
Αν δεν έχεις κάνει σεξ μέχρι τα 20 πολύ λυπάμαι, αλλά ανήκεις στην μειοψηφία.

Περί στοματικού το ανάγνωσμα…
Αγαπημένη συνήθεια φαίνεται να είναι ο στοματικός έρωτας για τις γυναίκες, καθώς οκτώ στις εννιά μεταξύ των ηλικιών 25-29 έχουν κάνει, και η μισές από αυτές και κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα. Για τους άντρες το ποσοστό είναι ελαφρώς μικρότερο, 86% και το 74% εξ αυτών κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου. Ωραία πράγματα.

__
Περί ομοφυλοφιλίας, τα δεδομένα αγριεύουν, καθώς πολλοί εκ των ερωτηθέντων έχουν κάνει σεξ με άτομο του ιδίου φύλου:

Στις ηλικίες των 18-19, το 10% των αντρών έκαναν στοματικό έρωτα σε άντρα -αλλά μόνο οι μισοί από αυτούς το επανέλαβαν. Το ποσοστό αυτό μειώνεται ελάχιστα στις επόμενες ηλικίες , ενώ στα 40-50, το 13% είπαν ότι το έχουν κάνει και το 14% πως τους το έχουν κάνει.

Στις ηλικίες 20-24, το 11% έχει κάνει σεξ με άτομο του ιδίου φύλου, μικρότερο ποσοστό στα 30 ενώ στα 40-50 φτάνει και πάλι το 9%.

Τα ποσοστά αυτά είναι ακριβώς τα διπλάσια από τα ποσοστά της ίδιας έρευνας το 1992. Όχι, δεν διπλασιάστηκαν οι ομοφυλόφιλοι. Μάλλον έπαψαν να ντρέπονται να το πουν στις έρευνες.

Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση στις γυναίκες είναι διαφορετική. Ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών «δοκίμασαν» το ομοφυλοφιλικό σεξ αλλά ελάχιστες εξ' αυτών το επανέλαβαν. Στις ηλικίες 20-49, το 10-14% έχει κάνει στοματικό έρωτα σε γυναίκα. Το ποσοστό αυτών που το επανέλαβαν μέσα στο προηγούμενο χρόνο είναι μόλις το ¼.

…από τη πίσω πόρτα
Εδώ θα ανατρέξουμε στο παρελθόν καθώς τα ποσοστά είναι ιστορικά. Το 1992 το 16% των γυναικών στις ηλικίες 18-24 έκαναν πρωκτικό σεξ, σήμερα αυτό το ποσοστό ανέρχεται σε 20% και στις ηλικίες 20-24 το ποσοστό εκτινάσσεται στο 40%. Το 1992 το μεγαλύτερο ποσοστό κάθε ηλικιακού γκρούπ που είχε κάνει πρωκτικό σεξ ήταν 33%, το 2002 στο35% και τώρα στο 46%. Και κάπως έτσι το ρητό αλλάζει. Όχι του τέτοιου μου τα εννιάμερα αλλά αυθημερόν.

Το κλου
Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της έρευνας ήταν το εξής: Από τις γυναίκες που έκαναν απλό, κολπικό σεξ την τελευταία τους φορά, δήλωσε πως ήρθε σε οργασμό το 65%. Από αυτές που την τελευταία φορά το έκαναν με στοματικό, δήλωσε πως "τελείωσε" το 81%. Αλλά από αυτές που την τελευταία φορά το έκαναν και από την πίσω πόρτα, δήλωσε πως ήρθε σε οργασμό το εκπληκτικό 94%.

Πώς να το αναλύσουμε αυτό; Κλειτοριδική μετακόμιση; Μάλλον όχι. Η εξήγηση που διαβάσαμε είναι μάλλον η πιο λογική: Οι χαρούμενες κυρίες αυτού του καταπληκτικού ποσοστού δεν ήρθαν σε οργασμό επειδή ξαφνικά άρχισαν να απολαμβάνουν πάρα πάρα πολύ το πρωκτικό -το αντίθετο. Έκαναν ένα δωράκι στους εραστές τους ακριβώς επειδή οι εραστές τους τις ικανοποίησαν.

ΤΡΑΓΙΚΟ !!!


Σάλο προκαλεί η αποκάλυψη πως Αιγύπτιος, που εργαζόταν χωρίς ασφάλιση και εκτός νομίμου ωραρίου, βρήκε τραγικό θάνατο, πέφτοντας από τον 3ο όροφο, ενώ καθάριζε τα εξωτερικά τζάμια σε κτίριο του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου δηλαδή που έχει δημιουργηθεί για να διασφαλίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων!

Ο Emand Aziz άφησε την πατρίδα του και ήρθε στην Ελλάδα να αναζητήσει μια καλύτερη τύχη. Μόνο που εκείνη, σε συνδυασμό με την ανευθυνότητα κάποιων και την προσπάθεια κέρδους κάποιων άλλων, του έπαιξε το πιο άσχημο παιχνίδι: του κόστισε την ίδια του τη ζωή.

Ο 44χρονος Αιγύπτιος έχασε τη ζωή του ενώ εργαζόταν ανασφάλιστος, ενώ είχε, παρανόμως, κληθεί να εργαστεί ημέρα Κυριακή και χωρίς καν να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος, για εργασία σε ύψος! Η εταιρία καθαρισμού στην οποία απασχολούνταν, τον κάλεσε να καθαρίσει τα εξωτερικά τζάμια κτιρίου που ανήκε στο υπουργείο Εργασίας, την προπερασμένη Κυριακή. Μόνο που δεν του παρείχε καμία ασφάλεια κι ας χρειάστηκε να «κρεμαστεί» 15 μέτρα από το έδαφος για να κάνει τη δουλειά του.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου, σε κτίριο της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων. Ο Aziz μαζί με ένα ανιψιό του, είχε πάει στο κτίριο επί της οδού Κοραή και ενώ καθάριζε τα εξωτερικά τζάμια, έπεσε από τον 3ο όροφο στο κενό και τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η Αστυνομία ενημέρωσε για το δυστύχημα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας την επομένη μέρα και μετά από εντολή του διοικητή του Σώματος, Μιχάλη Χάλαρη, κλιμάκιο του Κέντρου Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου (ΚΕΠΕΚ) διενήργησε αυθημερόν έλεγχο για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Κατά τον έλεγχο προέκυψαν σοβαρές ευθύνες της εταιρείας καθαρισμού που είχε υπογράψει τη σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία. Η εταιρεία προσπάθησε να παρουσιάσει τον εργαζόμενο σαν υπεργολάβο επικαλούμενη προφορική συμφωνία, χωρίς όμως να μπορεί να παρουσιάσει συμφωνητικό ανάθεσης έργου.

Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται με εντολή του Ειδικού Γραμματέα του ΣΕΠΕ, ενώ εντός των επόμενων ημερών, το θέμα θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, καθώς η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα, ενώ θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβληθεί στην εταιρεία, εκτός των άλλων κυρώσεων, αποκλεισμός τριών ετών από δημόσιους διαγωνισμούς.

Ερωτήματα και αντιδράσεις

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας μόλις την Τρίτη, σχεδόν 10 μέρες μετά τον τραγικό θάνατο του ανασφάλιστου εργάτη. Και προκαλεί αίσθηση η χρονική καθυστέρηση της δημοσιοποίησης του θέματος, ενώ συνήθως ανάλογα περιστατικά ανακοινώνονται αμέσως.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και συνδικαλιστές ρίχνουν, εκτός από την εταιρία, ευθύνες και στο υπουργείο Εργασίας.

tlife

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: Δύο γυναίκες παίζουν γκολφ...


Δυο τύποι παίζουν γκολφ. Μπροστά τους παίζουν δυο γυναίκες, τελείως άσχετες και η καθυστέρηση είναι μεγάλη.
Λέει ο ένας:
- Θα πάω να τις παρακαλέσω να μας αφήσουν να τις περάσουμε.
Πάει μέχρι τα μισά, κάνει μεταβολή και γυρίζει πίσω!
- Τι συμβαίνει; Τον ρωτάει ο άλλος.
- Να… η μια είναι η γυναίκα μου και η άλλη η φιλενάδα μου! Καταλαβαίνεις ότι δυσκολεύομαι.
Λέει ο άλλος:
- Καταλαβαίνω το πρόβλημα σου… άσε να πάω εγώ.
Ξεκινάει , πάει μέχρι τα ...
μισα ,κάνει μεταβολή και γυρίζει κι αυτός πίσω..
- Τι συμβαίνει;
- Έεε ρε… μικρός που σου είναι ο κόσμος!



Οι πρώτες πολυαναμενόμενες ταινίες του 2011



Μέσα στον Ιανουάριο κάνουν πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες μερικές από τις πλέον αναμενόμενες ταινίες του 2011…

Τι περιλαμβάνει το μενού; Πολλά και διάφορα. Από τη νέα ταινία του Clint Eastwood μέχρι την εκρηκτική συνύπαρξη στη μεγάλη οθόνη του...
Johnny Depp και της Angelina Jolie! Και φυσικά μη ξεχνάε ότι μέσα στον Ιανουάριο θα έχουμε την ανακοίνωση των νικητών στις Χρυσές Σφαίρες, ενώ θα μάθουμε και τις οσκαρικές υποψηφιότητες.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η πρώτη κινηματογραφική εβδομάδα της νέας χρονιάς, που ξεκινάει στις 6 Ιανουαρίου, περιλαμβάνει δύο μεγάλες πρεμιέρες. Η πρώτη δεν είναι άλλη από το νέο κινηματογραφικό πόνημα του βετεράνου (και ακούραστου) Clint Eastwood με πρωταγωνιστή τον ταλαντούχο Matt Damon. Στο ”Η Ζωή Μετά” ο θάνατος στοιχειώνει τις ζωές τριών ανθρώπων και διασταυρώνει με έναν αλλόκοτο τρόπο τις διαδρομές τους. Ένα τσουνάμι διαλύει μία μικρή πόλη στα παράλια της Ινδονησίας, παρασύροντας μια Γαλλίδα δημοσιογράφο, σε παρολίγον θάνατο. Στους δρόμους του Λονδίνου, ένα ατύχημα χωρίζει ένα μικρό αγόρι για πάντα από το δίδυμο αδελφό και καθοδηγητή του στη ζωή. Και στην άλλη άκρη του κόσμου, στο Σαν Φρανσίσκο, ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του, για να σταματήσει, να ακούει τις φωνές των νεκρών. Τι συμβαίνει μετά το θάνατο;

Στις 6 Ιανουαρίου ξεκινάει να προβάλλεται στις αίθουσες και η ρομαντική κωμωδία ”Αγάπη σαν ναρκωτικό”, που ξεχωρίζει κυρίως χάρη στους δύο πρωταγωνιστές της, τον Jake Gyllenhaal και την Anne Hathaway. Δύο από τους πλέον ταλαντούχους και ανερχόμενους stars του Hollywood, με αρκετές παρουσίες στα Όσκαρ, μπλέκονται στα δίχτυα του έρωτα… Και οι δύο είναι προτεινόμενοι για Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους! Η Μάγκι, μια ελκυστική κοπέλα με ελεύθερο πνεύμα, βρίσκει το ταίρι της στο πρόσωπο του Τζέιμι, του οποίου η έντονη γοητεία και σιγουριά τον έχουν βοηθήσει πολύ στις σχέσεις του με το άλλο φύλο, αλλά και στον ανελέητο κόσμο της πώλησης φαρμακευτικών προϊόντων. Το νεαρό ζευγάρι θα βρεθεί ξαφνικά υπό την επιρροή του απόλυτου “ναρκωτικού”, που δεν είναι άλλο από τον έρωτα…


Μία εβδομάδα μετά, στις 13 Ιανουαρίου, δύο απόλυτοι stars της κινηματογραφικής βιομηχανίας, που έχουν ”κάψει καρδιές”, συναντιούνται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη! Ο Johnny Depp και η Angelina Jolie δίνουν το κινηματογραφικό τους ραντεβού στο ”The Tourist” και είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν ουρές στα ταμεία! Ήδη η ταινία έχει αποσπάσει υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Κωμωδίας/Μιούζικαλ και Α’ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου. Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, ο Depp και η Jolie ερωτεύονται και βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου…

Την ίδια βδομάδα το ενδιαφέρον των σινεφίλ κλέβει και η νέα ταινία του Alejandro Gonzalez Inarritu (21 Γραμμάρια, Βαβέλ) ”Biutiful” με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ, Javier Bardem σε μία ακόμα συγκλονιστική ερμηνεάι που του χάρισε το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας στο περασμένο Φεστιβάλ των Καννών. Η ταινία είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δώσει το παρών και στα Όσκαρ, ενώ ο Bardem φλερτάρει έντονα με μία ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα. Ο Ουξμπάλ ανακαλύπτει πως του απομένουν μόνο μερικοί μήνες ζωής και αποφασίζει να βάλει σε τάξη το χάος της ζωής του. Κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του αυτής, περιπλανιέται στις φτωχογειτονιές και στον υπόκοσμο της Βαρκελώνης, ανάμεσα σε μετανάστες, συμμορίες και εμπόρους ναρκωτικών…

Τέλος, στις 20 Ιανουαρίου, κάνει ελληνική πρεμιέρα ένα ακόμα οσκαρικό φαβορί. Το ”The Fighter” του David O’ Russel φιγουράρει σε όλες σχεδόν τις σημαντικές κατηγορίες στις Χρυσές Σφαίρες και μάλλον θα συμβεί το ίδιο και στα Όσκαρ. Δύο εξαιρετικά ταλαντούχοι και ικανοί ηθοποιοί του american cinema, ο Mark Wahleberg και ο Christian Bale βάζουν τα δυνατά τους και αποδεικνύουν την κλάση τους ζωντανεύοντας στη μεγάλη οθόνη την αληθινή ιστορία δύο μποξέρ.

Οι νόμοι της... γκαντεμιάς



Ο πιο χρήσιμος οδηγός επιβίωσης...


•Νόμος της μηχανικής επισκευής - Αφού τα χέρια σας καλυφθούν εξ ολοκλήρου με γράσο, τότε θα αρχίσει να σας τρώει η μύτη σας ή θα θέλετε να πάτε στην τουαλέτα.
•Νόμος της βαρύτητας - Οποιοδήποτε εργαλείο ή βίδα, όταν πέσει, θα... κυλήσει προς τη λιγότερο προσβάσιμη γωνία.
•Νόμος των πιθανοτήτων - Η πιθανότητα του να σας παρακολουθούν είναι ανάλογη της ηλιθιότητας της πράξης σας.
•Νόμος των Τυχαίων Αριθμών - Αν καλέσετε λάθος αριθμό, η γραμμή ποτέ δεν είναι κατειλημμένη και κάποιος πάντα θα απαντήσει.
•Νόμος του Άλλοθι - Αν πείτε στον προϊστάμενό σας ότι καθυστερήσατε να πάτε στη δουλειά γιατί έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου σας, την επομένη όντως θα σκάσει το λάστιχο του αυτοκινήτου σας.
•Νόμος των Αλλαγών - Όταν αλλάζετε λωρίδα κυκλοφορίας στο δρόμο, η λωρίδα που μόλις αφήσατε θα αρχίσει να κινείται πιο γρήγορα από εκείνη στην οποία μετακινηθήκατε.
•Νόμος του Μπάνιου - Με το που βυθίζετε το σώμα σας στην μπανιέρα, είναι βέβαιο ότι το τηλέφωνο θα χτυπήσει.
•Νόμος των Συναντήσεων - Η πιθανότητα να συναντήσετε τυχαία κάποιον που γνωρίζετε αυξάνεται άρδην όταν βρίσκεστε με άτομο που δε θέλετε να σας δουν μαζί.
•Νόμος του αποτελέσματος - Όταν προσπαθήσετε να αποδείξετε σε κάποιον ότι ένα μηχάνημα δε δουλεύει, εκείνη τη στιγμή θα δουλέψει.
•Νόμος της Βιομηχανικής - Η ένταση της φαγούρας είναι ανάλογη του βαθμού δυσκολίας στο να ξύσετε το συγκεκριμένο σημείο.
•Νόμος θεάτρου, σινεμά - Τα άτομα των οποίων οι θέσεις απέχουν περισσότερο από το διάδρομο θα φτάσουν τελευταία και είναι πάντα εκείνα που θα εγκαταλείψουν τις θέσεις τους αρκετές φορές για να πάρουν ένα σνακ, κάτι να πιουν ή να πάνε στην τουαλέτα και που θα φύγουν πριν από το τέλος της παράστασης ή της προβολής. Εκείνοι που κάθονται δίπλα στο διάδρομο ουδέποτε μετακινούνται, έχουν πολύ μακριά πόδια ή μεγάλες κοιλιές και πάντα περιμένουν μέχρι να αδειάσει η αίθουσα για να σηκωθούν.
•Νόμος του Καφέ - Με το που καθίσετε να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ στη δουλειά, ο προϊστάμενός σας θα σας ζητήσει να κάνετε κάτι που θα διαρκέσει έως ότου να κρυώσει ο καφές σας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον φραπέ το καλοκαίρι (σ.σ.: φραπές όχι φρέντο, φραπές!) που θα βράζει μέχρι να επιστρέψετε σε αυτόν.
•Νόμος των Αποδυτηρίων - Εάν υπάρχουν μόλις δύο άτομα σε αποδυτήρια, θα έχουν γειτονικά ντουλαπάκια.
•Νόμος Φυσικών Επιφανειών - Η πιθανότητα μιας φέτας ψωμί με μαρμελάδα να προσγειωθεί με την πλευρά της μαρμελάδας στο χαλί είναι ανάλογη του πόσο καινούριο και ακριβό είναι αυτό το χαλί.
•Νόμος των Λογικών Επιχειρημάτων - Τα πάντα είναι δυνατά όταν δεν έχετε ιδέα για τι μιλάτε.
•Νόμος της Ενδυματολογικής Εμφάνισης - Αν τα ρούχα σας κάνουν, δεν είναι ωραία.
•Νόμος του Εμπορικού Μάρκετινγκ - Μόλις ανακαλύψετε ένα προϊόν που σας αρέσει πάρα μα πάρα πολύ, θα σταματήσουν την παραγωγή του.
•Νόμος των Ιατρών - Εάν δεν αισθάνεστε καλά και κλείσετε ραντεβού με τον ιατρό σας, μέχρι να φτάσετε θα αισθάνεστε καλύτερα. Αν δεν κλείσετε ραντεβού θα παραμείνετε άρρωστοι.
•Νόμος επιστροφής από super market - Έχεις όλες τις σακούλες με τα ψώνια στο ένα χέρι ώστε με το άλλο να ανοίξεις την πόρτα της πολυκατοικίας σου και τα κλειδιά βρίσκονται στην ίδια πλευρά που κρατάς τα ψώνια.

Κύπελλο Ελλάδας ΟΠΑΠ


Πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία της ΕΠΟ στου Γουδή η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας ΟΠΑΠ. Αναλυτικά:

Tα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης:
1. Ατρόμητος - Διαγόρας/Εθνικός Αστέρας
2. Κέρκυρα/Ηρακλής - Ολυμπιακός Βόλου
3. Παναθηναϊκός-ΑΕΚ
4. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών:
Νικητής 3-Νικητής 4
Νικητής 1-Νικητής 2

Οι προημιτελικοί της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένοι για τις 19 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου (η ρεβάνς), ενώ όσον αφορά στον τελικό έχει ανακοινωθεί πως θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 30 Απριλίου.

Ήξερες ότι...

Το αρχαιότερο γνωστό λαχανικό είναι ο αρακάς.

Το πατρικό όνομα της μητέρας του αστροναύτη Buzz Aldrin, του πιλότου του Apollo 11, που πάτησε δεύτερος το πόδι του στη σελήνη μετά τον Neil Armstrong, ήταν Moon (Σελήνη).

Ο Απόστολος Παύλος είπε για τους Κρητικούς: ««Κρήτες αεί ψεύσται, κακά θηρία, γαστέρες αργαί» («Οι Κρητικοί είναι πάντοτε ψεύτες, κακά και......
ανήμερα θηρία και αχόρταστες κοιλιές») [«Προς Τίτον επιστολή», Α΄12]

Το πρώτο σήμα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι.

Η θανατική ποινή θεσμοθετήθηκε για πρώτη φορά στον Κώδικα του βαβυλώνιου βασιλιά Χαμουραμπί τον 18ο αιώνα π.Χ.

Το μανταρίνι ήταν άγνωστο στην Ελλάδα πριν από την Επανάσταση του '21. Το έφερε στη χώρα μας ο ρώσος ναύαρχος Χέυδεν, που συμμετείχε στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου.

Το επίθετο Μητσοτάκης προέρχεται από τη λέξη μιτσός, που στην κρητική ντοπιολαλιά σημαίνει το μικρό παιδί, το πιτσιρίκι. Κανονικά έπρεπε να γράφεται Μιτσοτάκης.

Πέντε δισεκατομμύρια χιλιόμετρα είναι η απόσταση που διανύουν κάθε χρόνο οι 750 χιλιάδες ανελκυστήρες σε πολυκατοικίες, ξενοδοχεία και ουρανοξύστες των HΠΑ.

Η παράνοια του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίντ Β' (1876 - 1909) έφτασε σε τέτοιο σημείο που να διατάξει τους λογοκριτές του να σβήσουν κάθε αναφορά στο χημικό σύμβολο του νερού (H20) από τα επιστημονικά βιβλία, επειδή φοβόταν ότι θα διαβαζόταν ως: «Ο Χαμίντ ο 2ος είναι ένα μηδενικό».

Η εγκληματική οργάνωση Ndrangheta (Ντραγκέτα), που δρα στην Καλαβρία της Ιταλίας, οφείλει το όνομά της στην ελληνική λέξη ανδραγάθημα.

Ο βασιλιάς των Βουλγάρων Κρούμος έκοψε το κεφάλι του βυζαντινού αυτοκράτορα Νικηφόρου Α', όταν τον συνέλαβε αιχμάλωτο μετά τη νίκη του στη Μάχη της Πλίσκα το 811, το λάξευσε σε κύπελλο, το επαργύρωσε και το χρησιμοποιούσε για να γιορτάζει τους θριάμβους του.

Το έμμετρο μυθιστόρημα του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» αποτελείται από 10.012 δεκαπεντασύλλαβους ομοιοκατάληκτους στίχους στην Κρητική διάλεκτο.

Στην αρχαία Ελλάδα ο άνηθος χρησιμοποιόταν, μεταξύ άλλων, για το στεφάνωμα των νικητών και με το αιθέριο έλαιό του αλείφονταν οι αθλητές γιατί το θεωρούσαν μαλακτικό και τονωτικό των μυών.

Οι «σαπουνόπερες» ονομάστηκαν έτσι από τα απορρυπαντικά που είχαν αρχικώς ως χορηγούς αυτές οι καθημερινές τηλεοπτικές σειρές.

Θύμα της μεγαλύτερης επίθεσης λόξιγκα στην ιστορία υπήρξε ο κ. Τάρλι Όσμπορν. Δέχτηκε συνολικά 435.000.098 «χτυπήματα» ως τις 13 Ιουνίου 1922 και πέθανε 11 μήνες αργότερα.

Οι αταίριαστοι του 2010




Κάθε λιµάνι και καηµός, κάθε καβγάς και κόµµα(ή σχεδόν κόµµα) φέτος. Οι πολιτικοί καβγάδες που άλλοτε εκτονώνονταν µέσα στους σχηµατισµούς, φέτος εκδηλώθηκαν για πρώτη φορά µε τόσες διαφοροποιήσεις. Δύο νέα κόµµατα και µια εσωτερική...
αντιπολίτευση διαµορφώθηκαν το 2010, µια χρονιά παραγωγική σε ποσότητα αλλά και ποιότητα αντιπαραθέσεων. Φέτος είχαµε υπουργούς που έδωσαν τη µάχη πάνω στον λαβύρινθο του Μνηµονίου και, βέβαια, κάποιες επαναλήψεις κλασικών επεισοδίων διότι - όλα κι όλα - µπορεί πολλά να αλλάζουν σε αυτή τη χώρα, ακόµα όµως δεν έχουµε χάσει το ενδιαφέρον µας για έναν καλό καβγά!



Αναζωπύρωση του εµφυλίου

ΜΙΑ από τις all time classic κόντρες της ελληνικής πολιτικής σκηνής οδήγησεφέτος σε ένα πολυαναµενόµενο διαζύγιο. Η οικογένεια Μητσοτάκηδεν έκανε καµιά προσπάθεια τατελευταία χρόνια να κρύψει τασυναισθήµατά της για τον Αντώνη Σαµαρά και όταν εκείνος κέρδισε τηνπροεδρία της Νέας ∆ηµοκρατίας από τηνΝτόρα Μπακογιάννη, δενυπήρχε πλέον λόγος να κρατηθούν ούτε οι τύποι. Με πλαγιοκοπήσεις, πυρ οµαδόν εναλλάξ µε βολές κατά ριπάς, χρήση τεχνικών κάλυψης - απόκρυψης, µεθόδουςανορθόδοξου πολέµου, προπετάσµατα καπνού, παραπλανητικούς ελιγµούς και καταδροµικές ενέργειες, οι δύο πλευρές αφού εξάντλησαν όλες τις συµβουλές του Κλάουζεβιτς οδηγήθηκαν στην κατά µέτωπο σύγκρουση. Από τον Ιανουάριοακόµα, ο Αντώνης Σαµαράς είχε ασκήσει κριτικήστη «διαβρωτική εσωτερική γκρίνια», τονίζοντας ότι «δεν εκλέχθηκα για να τηρώ εύθραυστεςισορροπίες». Η Ντόρα Μπακογιάννηαπάντησε αµέσως λέγονταςότι δεν πρόκειται να σιωπήσει και η κρίση κλιµακώθηκε όπως της άξιζε. Στις αρχές Μαΐου και αφότου η Ντόρα δήλωσε ότι θα ψηφίσειυπέρ των σκληρών οικονοµικών µέτρων της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Σαµαράς τη διέγραψε. Επειτα από ένα καλοκαίρι αναµονής και τακτικισµού, στις 21 Νοεµβρίου καιυπό τους ήχους του «We will rockyou» των Queen η Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε στο θέατρο Μπάντµιντον την ίδρυση της ∆ηµοκρατικής Συµµαχίας µε έµβληµα την ελιά.



Το DNA των διασπάσεων


ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ η χώρα, ευτυχώς, δεν βαριέται ποτέ. ∆ηµιουργικές αντιπαραθέσεις λένε κάποιοι, καταστροφικές συγκρούσεις ισχυρίζονται κάποιοιάλλοι.Γύρω, γύρω όλοι στον ΣΥΡΙΖΑκαι στη µέση ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν δείχνει να του λείπουνοι διαθέσεις τόσο για αντιπαραθέσεις όσο και γιασυγκρούσεις. Προβλήµατα που έβραζαν επί µακρόν εκδηλώθηκαν φέτος: από τηµια ο Αλέκος Αλαβάνος, αντάρτηςστα βουνά της ΑνανεωτικήςΑριστεράς µετο Μέτωπό του,και από την άλλη ο Φώτης Κουβέλης, επικεφαλής πλέον της ∆ηµοκρατικήςΑριστεράς. Ο ένας, εκείνος που είχε δώσει το δαχτυλίδι στον νεαρόΑλέξη, αλλά γρήγορα κατηγορήθηκεότι ήθελε να τονκαπελώσει, ήρθεσε σύγκρουση για τους υποψήφιους των εκλογών για τηνΑυτοδιοίκηση. Ο άλλος που επιµένει πως τα τελευταία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερίζει, επέλεξε να τραβήξει τον δικό του δρόµο µαζί µε άλλους τρεις βουλευτές της παράταξης. Οταν µάλιστα συνέβη, κανείς δεν πίστευε ότι θα γινόταν, δηλαδή ότι θατολµούσε ο Κουβέλης να αποχωρήσει,αλλά διαψεύστηκαν. Πάντως οι υπόγειοι πόλεµοι καλά κρατούν στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε πολλές συνεδριάσεις των κοµµατικών οργάνων τα πνεύµατα αγριεύουν χωρίς να υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα που να υποδηλώνει ότι το καράβι θα βρεθεί κάποια στιγµή σε µπουνάτσα.



Ο συνεσταλµένος και ο «περφόρµερ»

ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ να δούµε εδώ, σε αυτή τη «διαµαντόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι» µε τους γεµάτους σκουπίδια και αυτοκίνητα δρόµους,τέτοια προεκλογικήπερίοδο για τη δηµαρχία. Με τον αέρα του σίγουρου νικητή ο Νικήτας Κακλαµάνης ξεκίνησε µουσικοχορευτικά την εκστρατεία του, άδοντας προς τέρψιν των θαυµαστών της Σοφίας Βέµπο και του Μίµη Τραϊφόρου το «Λόντρα, Παρίσι, Νιου Γιορκ, Βουδαπέστη, Βιέννη µπρος στην Αθήνα καµιά, µα καµιά σας, δεν βγαίνει». Κάλεσε τον Αντώνη Σαµαρά να ξεχάσει για µερικές ηµέρες το σπίτι του και να γυρίσει µαζί τουτις γειτονιές της πρωτεύουσας και ωςαντάλλαγµα προσέφερε τις υπηρεσίες του µετά, στους άλλουςδήµους της χώρας, δηλώνοντας έτοιµος να κάνει «και κονσοµασιόν αν χρειαστεί». Την ίδια ώρα ο Γιώργος Καµίνης ζωγράφιζε ποιητικά την Αθήνα ως γυναίκα σκυµµένη και ταλαιπωρηµένη που περιµένει κάποιος να της δώσει το χέρι του για να σηκωθεί. Και µετά ήλθαν αντιµέτωποι στα δελτία των 8... Ο Κακλαµάνης καθώς οιδηµοσκοπήσεις έδειχναν ότιο αντίπαλός του τον πλησιάζει ανέπτυξε µια οµπσεσιόν µε τοντόπο κατοικίας του πρώην Συνηγόρου του Πολίτη. «Πώς µπορείτε να µιλάτε εσείς που δεν κοιµάστε στην Αθήνα για τα προβλήµατα της Αθήνας;» ήταν το αγαπηµένο τουεπιχείρηµα καιµόνο που δεν µας έφτιαξε τοπογραφικό του Χαλανδρίου για να µαςδείξει ότι ο Καµίνης φοράει τις πιτζάµες του σε απαγορευτική απόσταση από την Οµόνοια. Στις πρώτες εµφανίσεις ο Καµίνης περίµενε υποµονετικά τη σειρά τουνα µιλήσει. Είδε κι απόειδε, έκανετην επανάστασή του και εκµεταλλευόταν ακόµα και την αναγκαστική παύση για ανάσα του Κακλαµάνη για ναπει καµιά κουβέντα. Οτανόµως άρχισε να µιλάειγια διάφορα κυκλώµατα και προβλήµατα στην Αθήνα, ο δήµαρχος– ο µόνοςάνθρωπος στον κόσµο που θεωρεί ότιη ελληνική πρωτεύουσα αποτελείδιεθνές πρότυπο – άστραψε και βρόντηξε και εκτόξευσε µια απειλή που θα τρόµαζε τον Λάκη Γαβαλά, αλλά προφανώς όχι τον Γιώργο Καµίνη: «Θα σας πάω στα δικαστήρια γι’ αυτά που λέτε.Ετσι όπως είστε.Με το µεϊκάπ»! Κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς ήθελε να πει οΝικήτας Κακλαµάνης. Τώρα θα έχει αρκετό χρόνο να το διευκρινίσει...



Η Λούκα και το Μνηµόνιο


ΧΡΟΝΙΆζεν δεν τη λες τη φετινή για τη Λούκα Κατσέλη. Ξεκίνησε ως υπουργός Οικονοµίας και κατέληξε υπουργός Εργασίας. Ξεκίνησε να αντιπαρατίθεται µε τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και κατέληξε να συγκρούεται µε τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μια κάποιες διατάξεις για τη διαµόρφωση της τιµής των φαρµάκων, λίγο η τακτική της κυβέρνησης για να µαζέψει χρήµατα, µια οι διαφωνίες για το τι ακριβώς αναφέρεται στο Μνηµόνιο σχετικά µε τις επιχειρησιακές και κλαδικές συµβάσεις, λίγο και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η Λούκα Κατσέλη φέρεται ουκ ολίγες φορές να έχει τσακωθεί µε φωνές µε τους δύο συναδέλφους της, επιδεικνύοντας µια ισχυρή βούληση και παραµένοντας στην κυβέρνηση παρά τις φήµες για το αντίθετο, που κυκλοφορούν κάθε λίγο και λιγάκι. Οι συνεχείς αντιρρήσεις της πάντως, µας δηµιουργούν το εύλογο ερώτηµα: υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που να έχει διαβάσει λεπτοµερώς όλο το Μνηµόνιο – και να το έχει καταλάβει κιόλας;



Αγαπηµένο ΚΚΕ και άλλα θύµατα...


Σε άυτην τη χώρα που όλα αλλάζουν, λίγα πράγµατα παραµένουν τόσο σταθεράόσο το θυµικό του Θεόδωρου Πάγκαλου που δενµας απογοητεύει ποτέ. Τιµώντας την παράδοση των τελευταίων ετών άδραξε και φέτος την ευκαιρία να τα βάλει µε το ΚΚΕ αποκαλώντας το κόµµα και την κ. Παπαρήγα «ανεύθυνους τυχοδιώκτες που θέλουν έναν νεκρό». Του άρεσε δε τόσο που το επανέλαβε, διευκρινίζοντας ότιτο είπε εσκεµµένα «επειδήη τακτική της πάσης θυσίας σύγκρουσης του ΚΚΕ και της Αλέκας Παπαρήγα και της αµφισβήτησης του Συντάγµατος µπορούν να οδηγήσουν σε θύµατα». Οπωςήταν αναµενόµενο το ΚΚΕ απάντησε µεσφοδρότητα: «Γεννήθηκαν νέοι Γκέµπελς»,ανέφερε σε ανακοίνωσή του. «Το µόνο που δενέχει πει ακόµαη ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ότι το ΚΚΕ είναι υπεύθυνο για την καπιταλιστική οικονοµική κρίση».Τι να κάνει όµως µόνο µια κόντρα στοναντιπρόεδρο της κυβέρνησης; Φρόντισε να δηµιουργήσει και δεύτεροµέτωπο, λέγοντας ότι «ο πιο αντιπαραγωγικός κλάδοςτου ελληνικού λαού είναι οι στρατιωτικοίκαι τα Σώµατα Ασφαλείας». Αντέδρασαν οι στρατιωτικοί, αντέδρασε ο υπουργός Αµυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, αντέδρασαν και οι εργαζόµενοι στα Σώµατα Ασφαλείας, πήγε λίγο να το µαζέψει ο Πάγκαλοςαλλά το σκέφθηκε και ξαναείπε τα ίδια µε έµφαση. Και επειδή υπήρχαν και κάποιοι έλληνες πολίτες που δεν είχαν νευριάσει ο Πάγκαλος έριξε τη χαριστική βολή: «Μαζί τα φάγαµε», είπε και κατόρθωσε να τους θυµώσει όλους. Μα όλους. Χορτάτους και πεινασµένους. Πρέπει ήδη να αρχίσει να σκέφτεται τι θα κάνει για να ξεπεράσει τον εαυτό του το 2011...



Επεσαν... καντήλια

Ο Γιάννης ΜΠΟΥΤΆΡΗς έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του στην προεκλογική εκστρατεία για τις δηµοτικές εκλογές. Οταν υποστήριξε ότι το δηµοτικό κανάλι θα πρέπει να δείχνει και τσόντες ώστε να έχει έσοδα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιµος αρκέστηκε στο να επαναλάβει (για χιλιοστή φορά, είναι η αλήθεια) τη σηµασία των οικογενειακών αξιών, της πατρίδας και της θρησκείας. Λίγο πριν από την ώρα της κάλπης όµως ο Μπουτάρης µε το γνωστό χαµόγελό του σχολίασε: «Ο Ανθιµος µου θυµίζει µουτζαχεντίν. Αφήστε που, αντί να κάνεισυσσίτια, κάθε εβδοµάδα αλλάζει άµφια!». Και µετά ξηµέρωσε του Αγίου ∆ηµητρίου.

Τα σύννεφα πάνω από τον ναό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης ήταν πυκνά. «Τι θες εσύ εδώ;» φώναξε ο Ανθιµος µόλις διέκρινε µέσα στο πλήθος τον Μπουτάρη. «Πρόσεχε καλά! Οσο ζω εγώ, δήµο δεν θα δεις».


Το ιερό µένος όµως δεν εξαντλήθηκε έτσι εύκολα. «Θα σουάρεσε να πω εδώ µέσα ότι είσαι Βούλγαρος και όχι Ελληνας;».

Η θεία πρόνοια πάντως φαίνεται να προστάτευσε τον Μητροπολίτη που παραµένει ζωντανός, παρότι ο Μπουτάρης όχι µόνο κέρδισε τον δήµο αλλά και ορκίζεται όπου να ‘ναι. Με «πολιτικό όρκο», όπως έσπευσαν να διευκρινίσουν και οι δύο στη συµφιλιωτική συνάντηση που έγινε για χάρη των τηλεοπτικών καµερών. Μάθαµε ότι είναι και γείτονες, οπότε είµαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουµε να µετράµε καντήλια (στον Αγιο ∆ηµήτριο, βεβαίως)...

tanea

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΒΕΝΖΙΝΗ.


ΠΡΕΒΕΖΑ

Λ.Ιωαννίνων 378 ΑΠ 1,544

Λ.Ιωαννίνων 289 '' BP 1,559

Λ.Ιωαννίνων 375 '' CYCLON 1,559

Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας από την άποψη του Λύκου


Το δάσος ήταν το σπιτικό μου. Ζούσα εκεί και νοιαζόμουν γι' αυτό.

Προσπαθούσα να το διατηρώ τακτικό και καθαρό.

Κάποτε, μια ηλιόλουστη μέρα, ενώ προσπαθούσα να συμμαζέψω κάτι σκουπίδια που είχε παρατήσει ένας κατασκηνωτής, άκουσα βήματα. Πήδηξα πίσω από ένα δέντρο και είδα ένα μικρό κορίτσι να έρχεται από ένα μονοπάτι, κρατώντας ένα καλάθι. Μου φάνηκε ύποπτη από την αρχή γιατί φορούσε αστεία ρούχα ολοκόκκινα, και το κεφάλι της ήταν καλυμμένο με μια κουκούλα σαν να μην ήθελε να την αναγνωρίσουν.

Φυσικά, την σταμάτησα για να ερευνήσω το ζήτημα. Την ρώτησα ποια ήταν, πού πήγαινε, από πού ερχόταν κλπ. Μου είπε μια ιστορία για κάποια γιαγιά, που πήγαινε να την επισκεφθεί και να της πάει φαγητό.

Έδειχνε βασικά έντιμο άτομο, αλλά βρισκόταν στο δάσος μου και έδειχνε ύποπτη μ' αυτά τα ρούχα. ΄Έτσι αποφάσισα να της δείξω πόσο σοβαρό ήταν να εισβάλλει έτσι, χωρίς ειδοποίηση, ντυμένη αστεία.

Την άφησα να συνεχίσει αλλά έτρεξα πριν από αυτήν στο σπίτι τής γιαγιάς της. Όταν συνάντησα την συμπαθητική γριούλα, της εξήγησα το πρόβλημά μου και συμφώνησε ότι η εγγονή της χρειαζόταν ένα μάθημα. Η γριούλα συμφώνησε να κρυφτεί ώσπου να την φωνάξω. Έτσι, κρύφτηκε κάτω από το κρεβάτι. Όταν έφτασε το κορίτσι, την κάλεσα να μπει στην κρεβατοκάμαρα όπου βρισκόμουν στο κρεβάτι ντυμένος σαν τη γιαγιά. Το κορίτσι ήλθε, με τα κόκκινα μαγουλά της, και είπε κάτι άσχημο για τα μεγάλα μου αυτιά. Με είχαν προσβάλει κι άλλοτε και έτσι προσπάθησα να πω κάτι θετικό. Είπα ότι, ίσως, τα μεγάλα μου αυτιά, μου επέτρεπαν να την ακούω καλύτερα. Δηλαδή έδειχνα ότι την συμπαθούσα και ήθελα να προσέχω αυτά που λέει. Αλλά έκανε άλλο ένα καλαμπούρι για τα γουρλωτά μου μάτια. Τώρα καταλαβαίνετε πώς άρχισα να αισθάνομαι γι' αυτό το κορίτσι, που έβαζε ένα ευγενικό προσωπείο, αλλά ήταν τόσο κακοήθης. Παρ' όλα αυτά, έχω την τακτική να γυρίζω και το άλλο μάγουλο, και της είπα ότι τα γουρλωτά μου μάτια με βοηθούν να την βλέπω καλύτερα. Η επόμενη προσβολή στ' αλήθεια με νευρίασε. Έχω κάποιο σύμπλεγμα για τα μεγάλα μου δόντια κι αυτό το κορίτσι έκανε μία προσβλητική παρατήρηση. Ξέρω ότι θα έπρεπε να μην χάσω την ψυχραιμία μου, αλλά πήδηξα από το κρεβάτι και της φώναξα πως τα μεγάλα μου δόντια ήταν χρήσιμα για να την φάω καλύτερα.

Τώρα ας είμαστε ειλικρινείς, κανείς λύκος δεν θα έτρωγε ποτέ ένα κορίτσι, όλοι το ξέρουν αυτό, αλλά αυτό το τρελοκόριτσο άρχισε να τρέχει γύρω-γύρω ουρλιάζοντας κι εγώ προσπαθούσα να την φτάσω για να την ηρεμήσω. Έβγαλα και τα ρούχα της γιαγιάς, αλλά αυτό φάνηκε να χειροτερεύει τα πράγματα. Ξαφνικά η πόρτα άνοιξε με δυνατό κρότο και ένας μεγαλόσωμος τύπος στεκόταν εκεί με το τσεκούρι του. Τον κοίταξα και κατάλαβα ότι είχα βρει τον μπελά μου. Υπήρχε ένα ανοιχτό παράθυρο πίσω μου και την κοπάνησα.

Θα ήθελα να μπορούσα να πω πως εδώ τελειώνει η ιστορία. Όμως, αυτή η γριούλα γιαγιά ποτέ δεν είπε την δική μου πλευρά της κατάστασης. Σύντομα κυκλοφόρησε η φήμη ότι ήμουν κακός και μοχθηρός. ΄Όλοι άρχισαν να με αποφεύγουν. Δεν ξέρω τι έγινε το κοριτσάκι με τα αστεία κόκκινα ρούχα, όμως, εγώ δεν έζησα από τότε καλά. Έτσι αποφάσισα να σας γράψω την ιστορία μου.

Με εκτίμηση

Ο λύκος